НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИспагети – 500 гбекон – 250 г Guanciale или Pancetta*яйца – 2

...
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИспагети – 500 гбекон – 250 г Guanciale или Pancetta*яйца – 2
Коментари Харесай

Спагети Карбонара – автентична рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ спагети  – 500 г бекон  – 250 г Guanciale или Pancetta* яйца  – 2 бр. жълтък пармезан  – на прахуляк пармезан  – навкус или сирене пекорино (за издаването) черен пипер  – на вкусНАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Докато спагетите се варят в подсолената вода (за всеки литър вода х10 г сол), беконът се запържва в зехтин.

Жълтъците на яйцата се разрушават с черен пипер и пармезан на прахуляк. Излишната лой, създадена от бекона в тигана, се отстранява благодарение на кухненска хартия. Тиганът се маха от огъня. Спагетите ал денте се прибавят в тигана. Тиганът би трябвало да е на доста ниска температура, може да го сложите над самата тенджера, в която сте варили спагетите.

Добавят се жълтъците и се разбърква. Така се получава кремообразната консистенция на пастата Карбонара, а не посредством сметана. Никаква сметана в истинската рецепта не участва. Внимавайте с температурата на тигана, когато добавяте спагетите и жълтъците, както споделих, тя би трябвало да е ниска, с цел да се получи крем, а не бъркани яйца.

Самите жълтъци ще се сготвят, колкото би трябвало от топлината на спагетите към тях. Разбъркайте и издайте в чинии за паста. Поръсете с пармезан или сирене пекорино, съгласно желанията Ви, както и черен пипер.

*Друг значим миг при приготвянето на хубавата Карбонара, а може би и главен, е беконът или саламът, който употребявате. В Италия подготвят тази паста с салам Guancialе – консервиран салам от долната част на лицето или бузите на прасето или с бекон Pancetta – бекон от елементи от свинските гърди.

Потърсете тези два продукта и вижте какви са качествата им и по какъв начин наподобяват и в случай че не намирате някой от тези салами използвайте бекон, оптимално идващ се до тях. В никакъв случай не използвайте нискокачествените всеобщи бекони във вакумирани пакетчета.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР